ΑΡΓΟΛΙΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α. Πουλάς: Να λειτουργήσει πλήρως και άμεσα η εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 για την πάταξη της νοθείας στο γάλα

Την πλήρη και άμεση λειτουργία της εφαρμογής ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 για την πάταξη της νοθείας στο γάλα ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά

Θέμα: «Να λειτουργήσει πλήρως και άμεσα η εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 για την πάταξη της νοθείας στο γάλα»

Ένα από τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ελληνική κτηνοτροφία είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής κατανάλωσης. Για το λόγο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των κτηνοτρόφων και των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας ο περιορισμός των νοθεύσεων και των ελληνοποιήσεων που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Για το θέμα αυτό μάλιστα συμφώνα με δημοσιεύματα σας έχουν απευθύνει σχετική επιστολή κτηνοτροφικοί φορείς όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), το Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής.

Στην επιστολή τους οι φορείς σχετικά με το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων αναφέρονται στην εφαρμογή ΆΡΤΕΜΙΣ που έχει υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ και δούλευε πιλοτικά µε επιτυχία στη Θεσσαλία για 2 χρόνια. Η λειτουργία της εφαρμογής έχει σταματήσει και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων µέχρι σήµερα δεν έχει γίνει καµία ενέργεια ολοκλήρωσης του συστήματος, για να επωφεληθεί η Ελληνική κτηνοτροφία.

Οι έλληνες κτηνοτρόφοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική ολιγωρία και τη μη λειτουργία του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και της νοθείας στο γάλα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1 Είναι στις προθέσεις σας η άμεση και πλήρης λειτουργία του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 γεγονός το οποίο αποτελεί αίτημα των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας για να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης στη ζώνη του γάλακτος και να σταματήσουν οι νοθείες;

Related Articles

Back to top button