ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Αρχές, αξίες και θέσεις της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή»

Η Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή» συγκροτήθηκε με σκοπό την εφαρμογή ενός καινοτόμου, συμμετοχικού διοικητικού προγράμματος αναβάθμισης της ποιότητας της καθημερινότητας, για το κοινό καλό όλων των πολιτών του ιστορικού Δήμου Ναυπλιέων.

Επικεφαλής της τίθεται ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, ο οποίος κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ναύπλιο. Πλαισιώνεται από Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και Μέλη – Φίλους της Παράταξης, οι οποίοι συμφωνούν, συμβάλλουν και προάγουν τις Αρχές, τις Αξίες και τις Θέσεις της «Νέας Εποχής».

Θεμελιώδες όραμα είναι η εφαρμογή του βασικού τριπτύχου: Ανάπτυξη, Έλεγχος, Καθημερινότητα.

Προς τον σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί το αντίστοιχο πλαίσιο εφαρμογής, το οποίο παρουσιάστηκε, αναλύθηκε και εγκρίθηκε από τους Υποψηφίους της Παράταξης «Νέα Εποχή».

Για την κατάθεση του Προγράμματος της «Νέας Εποχής» τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης ΣΥΝεργάζονται ερευνητικά και αναλυτικά καταλήγοντας σε εμπεριστατωμένες προτάσεις, οι οποίες έχουν πάντα ξεκάθαρο στόχο το ανωτέρω τρίπτυχο. Η Παράταξη πλαισιώνεται από συμβούλους έργου ώστε κάθε πτυχή του Προγράμματος να είναι ΗΔΗ κοστολογημένη και να συνοδεύεται από σαφές σχέδιο υλοποίησης, συμπεριλαμβανομένου και του χρονικού ορίζοντα παράδοσης.

Κάθε ενότητα του Προγράμματος της «Νέας Εποχής» είναι σε απόλυτη αρμονία με  την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας τον καθορισμό των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων και οργάνων καθώς και τα αντίστοιχα Χρηματοδοτικά Προγράμματα τα οποία η «Νέα Εποχή» μελετά, προετοιμάζοντας τους αντίστοιχους φακέλους προς κατάθεση, ώστε άμεσα να λάβει ως Διοικούσα πλέον Δημοτική Αρχή, μετά την ανάληψη του Δήμου Ναυπλιέων και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023.

Η Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή» έχει αναλάβει την ευθύνη -ταυτόχρονα με την συγκρότηση του Προγράμματος- να καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο. Το Πρόγραμμα και το Επιχειρησιακό Σχέδιο λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά και σε συνδυασμό αποτελούν το θεμελιώδη σκοπό της Παράταξης, με ρυθμό σταδιακής απόδοσης και συμπληρώνοντας καθημερινά νέα στοιχεία που προκύπτουν από προβλήματα και αποτελούν εμπόδιο στην καθημερινότητα των πολιτών. Η παράταξη έως τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 θα παρουσιάσει το πλήρες Προγραμματικό Σύμφωνο, το οποίο θα περιλαμβάνει την ανάλυση των επιμέρους σημείων του Προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ναυπλιέων και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Η Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή», δεσμεύεται να τηρήσει απαρέγκλιτα και να εφαρμόσει με ακρίβεια το Πρόγραμμα το οποίο θα καταθέσει στους πολίτες μέσω του επίσημου ιστότοπού της www.nafplioneaepoxi.gr και αυτό αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΣΗ του επικεφαλής Κωνσταντίνου Μάκαρη.  

 Αρχές και αξίες

Απαράβατη αρχή των μελών της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» είναι ο σεβασμός σε κάθε Άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις καθώς και η πίστη στις αρχές της δημοκρατίας.

Το βασικό σύνθημα «Ο Τόπος μας έδειξε το δρόμο!» προκύπτει από την κυρίαρχη θέση του επικεφαλής Κωνσταντίνου Μάκαρη ότι:

«Το Ναύπλιο, ο τόπος μας, είναι Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗ».

Θεμελιώδεις Αξίες της «Νέας Εποχής» αποτελούν:

1. Αλληλεγγύη: Μόνοι είμαστε μία σταγόνα, μαζί ένας ωκεανός.

2. Σεβασμός: Ο σεβασμός ξεκινάει με την συνειδητοποίηση πως όλοι αγωνιζόμαστε.

3. Ειλικρίνεια: Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο.

4. Αξιοπρέπεια: Μεγάλη δύναμη το ΟΧΙ.

5. Αξιοκρατία: Το σπαθί της δικαιοσύνης δεν έχει θήκη.

6. Διαφάνεια: Η αλήθεια πάντα θα είναι η ασπίδα μας απέναντι στη διαφθορά.

7. Μεγαλοπρέπεια: Το Ναύπλιο είναι η πιο όμορφη τέχνη

Η συμπεριφορά των στελεχών της παράταξης εντός και εκτός αυτής θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τον πολιτισμό, το ήθος, τη συνέπεια, την αξιοπιστία, τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια, τα οποία και αποτελούν βασική δέσμευση απέναντι στους συνεργάτες τους αλλά και στο κοινωνικό σύνολο με γνώμονα το πως οι σχέσεις και οι συμπεριφορές εντός της παράταξης αντανακλούν τη δομή, την υπόσταση και την εικόνα της παράταξης.

Μέλη μιας κοινωνίας

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε δημότη του Ναυπλίου ο οποίος ενστερνίζεται τις Αρχές και τις Αξίες της «Νέας Εποχής» αξιολογώντας ότι ο μόνος δρόμος για την πρόοδο και την ευημερία του Ναυπλίου και των πολιτών της, είναι η σκληρή δουλειά, η διαφάνεια και ο αμερόληπτος έλεγχος.

Μπορούμε να πετύχουμε μαζί, την άνοδο της αξίας του Δήμου μας, ο οποίος καθόλου δεν μας εκφράζει στην σημερινή συνθήκη που παρουσιάζει, καθώς και την  αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της καθημερινότητάς μας.

Με σύγχρονες υποδομές, ψηφιοποίηση και ευρυζωνικότητα, φροντίδα στην επιχειρηματικότητα,  βελτίωση της εικόνας, σεβασμό στο συνάνθρωπο και το απολύτως εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό Πρόγραμμά μας και κάθε παραγράφου του, η «Νέα Εποχή» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ένα ιδανικό και εύρυθμο περιβάλλον ζωής, χρήσιμο σε κάθε έναν πολίτη, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι επόμενες γενιές να αγαπούν το Ναύπλιο και να δημιουργούν στον τόπο τους!

Για την «Νέα Εποχή»,

Κωνσταντίνος Μάκαρης

ap

Related Articles

Back to top button