ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Καύσωνας: Οδηγίες αυτοπροστασίας από την Πολιτική Προστασία

Με τον καύσωνα να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του και με την πρόβλεψη για θερμότερες ημέρες την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

drink g161c57dad 1280
Φωτό: pixabay/geralt
Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα πρέπει:

-Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
-Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
-Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
-Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και για τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Διαβάστε ακόμα
Γιάννης Μιχαηλίδης
Ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης βρήκε δικηγόρους συμπαραστάτες από την Αργολίδα
23 Ιούλ 2022 – 08:00
watermelon g21e820921 1280
Φωτό: pixabay/pasja1000
Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Πελοποννήσου, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας: moh.gov.gr και diavgeia.gov.gr

Back to top button